Ženy touží po jednom....

Proč ženy opouštějí muže, které milují?

Milí pánové tento článek píšu hlavně pro Vás, protože se velmi často při práci setkávám se zvláštním, a pro mnohé z nás, těžce pochopitelným fenoménem. Ženy opouští muže, které milují.

Ačkoli se pak cítí mizerně a rve jim to srdce z těla, přesto to udělají. Nejprve seberou kuráž a potom svoje věci a odejdou. Opustí muže, se kterými mají děti, domovy i společné životy.

Proč odcházejí …

Ženy odchází z mnoha důvodů, ale jeden je obzvláště alarmující. Jeden, kterému by měli muži porozumět co nejdřív. Ženy odchází, protože muži nejsou přítomní a pozorní. Takový chlap pořád pracuje, hraje si, baví se a přáteli, sleduje TV, vysedává u počítače, sportuje … seznam je někdy bohužel až moc dlouhý. V jádru to nejsou špatní muži, naopak jsou dobří. Starají se o zajištění rodiny, jsou hodní, jsou dobrými otci. Jenže berou svou ženu jako samozřejmost.

A můžete se pánové zlobit a být rozčílení, nadávat a popírat to. Jen říkám to, co vídám a čeho jsem svědkem při svojí práci. Vaše žena Vám nepatří. Nic Vám nedluží. Vy si jí získáváte. Den za dnem, minutu za minutou. Získáváte si jí právě svou přítomností a živou pozorností.

Co Vaše žena chce …

Vaše žena ji potřebuje cítit. Touží s Vámi mluvit o tom, co je pro ni důležité a cítit, že ji na 100% nasloucháte. Ne jen přikyvovat. Ne ji jen utěšovat. A už vůbec ne jí poučovat, dávat nevyžádané rady a logické argumenty.

Vaše žena Vás potřebuje cítit. Nechce bezmyšlenkovité tápání ani rychlý bezmyšlenkovitý sex. Ona chce cítit Vaši vášeň. Dokáže ji vůbec cítit sami? Dokážete pořádně svou vášeň procítit? Umíte jí ukázat?Nejen vášeň se s ní pomilovat, ale vášeň pro to dýchat, být naživu a zářit. Je to ta nejpřitažlivější věc, kterou máte. Pokud jste jí ztratili, jaký má smysl tady vůbec být? Nevíte, kam se poděla? Najděte ji hned. Pokud se Vám to nepodaří, budete žít cizí život.

Dotkněte se její hloubky …

Pokud si myslíte, že jste se svou ženou plně přítomni, zkuste ji poslouchat. Má Vaše mysl tendenci bloumat? Všímejte si toho. Když se na svou ženu díváte, jak hluboce ji vnímáte? Podívejte se znovu, podívejte se hlouběji. Upřete na ní pohled déle než je obvyklé. Déle než může být komfortní. Až se Vás zeptá, co to děláte, odpovězte: „Dívám se do tebe. Chci se do tebe podívat hlouběji. Jsem zvědavý, kdo jsi. I po všech těch letech chci každý den vědět, co si dělala.” Ale řekněte jí to pouze tehdy, pokud tomu věříte a míníte to vážně.

Dotkněte se jí se svou plnou pozorností. Než se se Vaše ruka setká s její kůží, všimněte si pocitu ve vlastním těle. Všimněte si, co se děje, když se dotýkáte. Co cítíte Vy? Zaměřte se na ty nejjemnější pocity a podněty. Řekněte vše, co prožíváte a čeho si všímáte.

Ale já na to nemám čas …

Rozumím pánové, nemáte na tohle čas. Jste zaměstnaní. Zahlcení, unavení, zaneprázdnění. Co takhle 10 minut denně? Dokážete aspoň to? Nemám na mysli jen velké akce, drahé večeře a nákladné dovolené, i když proti tomu nic nemám.   Myslím 10 minut denně, které budete na 100% věnovat svojí ženě. 10 minut, kdy budete svůj život sdílet jen a pouze s ní. 10 minut, kdy budete naprosto otevřeni bez hodnocení a logických závěrů. Uděláte to pro ni? Uděláte to pro sebe? Vsadím se, že jakmile začnete, už se nikdy nezastavíte. A hlavně se nestanete jedním z řady mužů, které žena opustila, i když je milovala …

Zdroj:Aleš Ismail Vavřinec