ROZCHOD KLEPE NA DVEŘE A VY NEVÍTE, JAK DÁL?

Jako zamilovaní často o krásném vztahu, který máme, moc nepřemýšlíme. Prostě ho žijeme. Prožíváme naplno a bez zábran. Hltáme život plnými doušky a opájíme se láskou a přítomností milovaného člověka. V žilách nám koluje vášeň a z očí nám září extáze. Naším tělem naplno cloumají emoce a náš mozek „odpočívá“. Nezabývá se analýzou, proč zrovna s tímhle člověkem je to taková báječná jízda.

Naše mysl se většinou aktivuje a začne analyzovat, když se společná cesta životem začne zadrhávat a podvozek naší krásné káry začne povážlivě rezivět. Emoce stále naším tělem cloumají, bohužel už ne ty příjemné, nýbrž hlavně nejistota, vztek a smutek. Pokud tento stav trvá delší dobu, logicky se v naší mysli začnou objevovat myšlenky na rozchod – být či nebýt. Je to přirozené, netřeba si je vyčítat.

Někdy si ani na otázku, zda ve vztahu máme zůstat nebo ne, odpovědět nechceme a říkáme, že vlastně nevíme a tak obelháváme sami sebe i druhé. Zůstáváme sevření úzkostí a bojíme se pravdy. Jsme řízeni strachem ze samoty, strachem ze ztráty lásky, strachem, že už si nikoho lepšího nenajdeme. Strach je prostě náš největší rádce a je snadné mu podlehnout.

Velmi doporučuji tomuto strachu čelit a přestat se jím nechat ovládat. Zodpovězte si upřímně a bez obalu tyto 3 otázky:

1.     Stojí mi partner a vztah to za to?

2.     Nebylo by mi lépe o samotě?

3.     Má vůbec takový vztah smysl a budoucnost?

Bude to jen a jen pro vaše dobro. Uvědomte si, že můžete být opět spokojení a svou situaci úspěšně vyřešit pouze tehdy, když si nalijete čistého vína. Věřte mi, že pravdivé zodpovězení uvedených otázek vám v důsledku přinese úlevu a otevře vám nové možnosti. Nedělejte tu samou chybu jako řada mých klientů, kteří zůstávali ve vztahu kvůli strachu a báli se čelit pravdě. Po rozchodu si léta strávená v nefunkčním vztahu vyčítali. Nesnažte se vztah zachovat na úkor vaší pohody a vašeho štěstí. Jediné čeho tím docílíte bude vztek a lítost.

Jasné a upřímné rozhodnutí je naprostý základ a brána k vaší spokojenosti. Bez něj nemůžete svou snahu a energii zaměřit na to co chcete – ať už to bude obnova stávajícího vztahu nebo hledání a tvoření nového. Na nic nečekejte a udělejte první krok k rozhodnutí už dnes. Bude to první krok k uvolnění a dobrému pocitu.

 

Moc dobře vím, jak tíživé rozhodování někdy může být a proto vám nabízím svou pomoc. Věřte, že z každé situace lze najít dobré východisko, stačí mě kontaktovat.