Musíme si být jisté, že láska v našich životech začíná v nás samých

Musíme si být jisté, že láska v našich životech začíná v nás samých. Tak často hledáme „pana Pravého“, aby vyřešil všechny naše problémy, ať má podobu otce, přítele nebo manžela. Teď nastal čas být „paní Pravou“ pro sebe samu. Jak to uděláme? Nejdřív se poctivě podíváme na své chyby – ne na to, co je s námi špatně, ale na bariéry, které jsme si vybudovaly, a které nám brání v tom, abychom byly vším, čím můžeme být. A bez toho, aniž bychom si nadávaly, můžeme tyto bariéry vymýtit a změnit se. Ano, mnoho z těch bariér jsou věci, které jsme se naučily v dětství. Ale když jsme se je naučily, můžeme se je nyní odnaučit. Vezměme na vědomí, že jsme ochotny se naučit milovat samy sebe. A následně si vytvořme několik směrnic.
 
Zastavte veškerou kritiku.
 Je neužitečná; nikdy nedosáhne ničeho pozitivního. Nekritizujte sama sebe, této přítěže se ihned zbavte. Nekritizujte ani ostatní, protože chyby, které obvykle nacházíme u druhých, jsou často projekcemi toho, co se nám nelíbí na nás samotných. Myslet na někoho negativně, je jedno z největších omezení našeho vlastního života. Sebe samé soudíme jen my – ne Život, ne Bůh ani ne vesmír. Afirmace: miluji sama sebe a schvaluji se.
 
Neděste sama sebe.
Tohle chceme všechny zastavit. Příliš často terorizujeme samy sebe vlastními myšlenkami. Můžeme myslet vždy jen na jednu věc. Pojďme se naučit myslet v pozitivních afirmacích.Takto nám naše myšlení pomůže změnit životy k lepšímu. Pokud se přistihnete, že sama sebe děsíte, okamžitě si připomeňte afirmaci: zbavuji se potřeby děsit sama sebe. Jsem božské, úžasné vyjádření života a od této chvíle žiji naplno.
 
Mějte se sebou vážný vztah
Máme tolik jiných vážných vztahů, ale samy sebe často jaksi zahodíme. Samy k sobě se dostaneme jen tu a tam. Takže, opravdu se starejte o to, kým jste. Buďte oddána myšlence na lásku k sobě. Starejte se o své srdce a duši. Afirmace: jsem svoje oblíbená osoba.
 
Chovejte se k sobě tak, jako byste byla milována. Respektujte se a mi­lujte se. Když budete milovat sama sebe, budete otevřenější lásce ostatních. Zákon Lásky požaduje, abyste zaměřila svou pozornost na to, co chcete, ne na to, co nechcete. Zaměřte se na to, abyste milovala sebe. Afirmace: naprosto se teď miluji.
 
Starejte se o své tělo.
 Vaše tělo je dokonalý chrám. Pokud budete žít dlouhý, naplněný život, musíte se o své tělo starat nyní. Chcete vypadat dobře a především se dobře cítit. Výživa a cvičení jsou důležité. Chcete si udržet ohebné a pohyblivé tělo až do svého posledního dne na této krásné Zemi. Afirmace: jsem zdravá, šťastná a celistvá.
 
Vzdělávejte se.
 Příliš často si stěžujete, že to či ono nevíte. Ale jste bystrá a chytrá a můžete se učit. Knížky, přednášky a nahrávky jsou všude. Pokud jsou problémem peníze, využijte knihovnu. Já osobně vím, že bych se měla učit až do konce svých dní. Afirmace: stále se učím a rostu.
 
Vybudujte si finanční jistotu.
 Každá žena má právo na vlastní peníze. Je pro nás důležité tomu věřit. Jde o součást našeho pocitu vlastní ceny. Vždycky můžeme začít s málem. Důležité je průběžně spořit. Je důležité používat afirmace, jako například: stále zvyšuji svůj příjem. Ať se děje, co se děje, prosperuji.
 
Naplňte svou kreativní stránku.
 Kreativita může být cokoli, co vás naplňuje. Cokoli, od pečení koláče po navržení stavby. Věnujte čas tomu, abyste se něčím vyjádřila. Pokud máte děti a málo času, najděte si kamarádku, jež vám s péčí o ně pomůže, a naopak. Obě si zasloužíte mít čas jen pro sebe. Stojíte za to. Afirmace: vždy si najdu čas tvořit.
 
Učiňte středem svého světa radost a štěstí.
 Radost a štěstí máte trvale v sobě. Napojte se na ně. Vystavějte okolo nich svůj život. Dobrá afirmace ke každodennímu používání je: radost a štěstí jsou středem mého světa.
 
Vybudujte si silné duchovní spojení se životem.
 Toto spojení může a nemusí mít něco společného s vírou, ve které jste byla vychována. Jako dítě jste si nemohla vybrat. Jako dospělá si svou víru můžete zvolit. Samota je dů­ležitý a vzácný čas. Váš vztah k sobě samé je ten nejdůležitější. Darujte si čas na tichou reflexi; spojte se s vnitřním vedením. Afirmace: moje víra mě podporuje a pomáhá mi být vším, čím mohu být.
 
Výše uvedené pokyny si můžete okopírovat, nosit je s sebou a denně si je číst po dobu jednoho měsíce nebo dvou – dokud nejsou pevně ukotveny ve vašem vědomí, až do doby, kdy se stanou součástí vašeho života.
 
z knihy: Louise L. Hayová. „Život