JE TO FANTASTICKÉ A JE TOHO MOC!

Na nebi září trojkonjunkce Jupiter - Venuše - Merkur ve Lvu. Skvělá! Skvostná! Senzační! Plná příslibů, příležitostí, nadšení, optimismu, plná možností a plánů! Prostě dokonalost sama! Akorát, znáte tu pohádku o pejskovi a kočičce, jak pekli dort a dali do něj všechno dobré, to nejlepší? A jak to pak dopadlo? A to je přesně naše téma!
 
Jupiter zalévá všechno, čeho se dotkne, svou blahosklonností, velkorysostí, svou schopností rozjasnit i ty nejčernější chmury. Jupiter expanduje a zvětšuje, to je jeho základní téma. V astrologii je často označován za "velké štěstí". Ale on sám problémy neřeší, ty se paradoxně řeší pod vlivem jiných planet, a to vždycky jen skrze krizi - říznutím, zbořením, sešlostí věkem, spláchnutím při potopě světa. Z hlediska vývoje dělá Jupiter to, že přihrává příležitosti, dodává intenzivní pocit naděje a štěstí. Léčí a uzdravuje a hojí. Generuje vize a ukazuje cestu. Vylije na nás kýble a kýble své zlatavé pohody, a kdyby to nestačilo, tak ještě kýbl! A z rohu hojnosti na nás ve velkém sype všechno dobré, abychom toho mohli využít. Ale musíme vyvinout aktivitu. Bohužel, to se nám pod Jupiterským vlivem často nechce, ta pohoda je tak ulimátní a hraničící s nezřízenou leností, že nás nepřinutí ani vstát.
 
Na Jupitera se všichni těšíme, jeho pomoc milujeme, ale málokdy ji dokážeme ocenit. Ono je zvláštní, že jakmile nás někde jen trochu skřípne bota, hned víme, nač si stěžovat. Ale toho, že bota tlačit přestala a jde se nám vlastně dobře, si všímáme o poznání méně. Je to proto, že nám to připadá jako návrat do normálu, nic mimořádného, a jaksi předpokládáme, že životní normou a střední hodnotou je pohoda sama o sobě. Nebo by měla být. Dost překvapivý předpoklad. A nejspíš taky proto, že ať už Jupiter operuje kdekoliv, paralelně s jeho působením probíhají v našem životě jiné události a procesy (v horoskopu jiné planetární pohyby), které třeba až tak zářné nejsou a přitahují naši pozornost. A my jim ji dáme! Tím se vlastně trvale soustředíme na problém a štěstí samotné můžeme snadno přehlídnout. Takže, pokud náhodou nevíte, kde vám zrovna teď prýští štěstí, najděte si ve svém horoskopu 27.-29.stupeň Lva! Tam!
 
V těchto dnech ale procházíme tak silným působením Jupitera, že se přehlédnout nedá! Jupiter ovlivňuje náš mentální a citový prostor, naše myšlení a komunikaci a taky náš pocit pohody a sounáležitosti. Příležitosti k nám přicházejí a samy klepou na dveře, plánům se daří, bují a rostou pod rukama, surfujeme na lehce manické vlně směrem k budoucím zářným zítřkům! Mezilidské vztahy jsou vřelé a ryzí, srdce otevřená, fontána lásky a dobré vůle stříká třpytivé kapky na všechny kolemjdoucí. I ten zarytě důstojný a rezervovaný číšník se včera u oběda lehce pousmál! A díky retrograditě Venuše máme za této konstelace možnost potkat se s těmi, kteří v našem životě kdysi figurovali, ale už nějaký čas tu nepobývají: vynoří se připomenutí starých lásek, dávných kamarádství anebo aspoň náhodné setkání s bývalým sousedem či spolužákem ... laskavé a milé retro.
 
Tak, a teď to ponaučení. Pane Bože, zním sama sobě jak naprostá pruda, ale tohle je myšlenka, která stála na začátku úvahy a chci ji napsat - vždycky se strašně zakecám! BTW, alibisticky můžu poznamenat, že to taky dělá Jupiter, obzvlášť v konjunkci s Merkurem: na jednu stranu fantastický a naprosto přesvědčivý řečník, na druhém konci osy velkohubý žvanil! Takže: Ať jsou vaše současné plány, sny, zážitky sebevětší, podělte je dvěma! Jupiter je megaloman a my pod jeho vlivem nemáme reálný odhad, naprosto! Proto ať se to zdá jakkoliv zbytečné a i když si chceme užít všechno to úžasné plnými doušky, doporučuji zastavit se a vzít z toho jen půl. Bude toho ještě pořád dost, štěstí se tím neumenší a my se jím aspoň nezalkneme

zpracovala : ASTROPSYCHOLOGIE