Jak používat svoji ženskou energii...

Jak použít svoji ženskou energii, abys vyhrála v životě i v lásce

Tvoje největší síla je tvoje ženskost. Je ironií, že naše ženskost se ztratila na cestě k rovnoprávnosti. Zkušenosti, které zažíváme se ženou, která je opravdu rozvinutá ve svém ženství, je její ženská záře. Když muž zažívá ženinu ženskou záři, je jí uchvácen a přitahován jako můra ke světlu. Naneštěstí si většina žen myslí, že ženskost je slabost.

Ženskost přichází z ochoty být zranitelná. A každý, kdo je otevřený do zranitelnosti, ti řekne, že to chce mnohem víc síly být otevřený (ženská energie), než když chráníš sám sebe a uzavřeš se (mužská energie).

Naneštěstí, v dnešní společnosti je to poměrně vzácné zažít ženu, která je autenticky otevřená ve své ženské záři. Z naší potřeby se adaptovat a zajišťovat nás a naše rodiny, desetiletí zpět začaly ženy vstupovat do pracovního procesu. A nevím jak vy, ale když jsem já vstupovala do korporátního světa, velice rychle jsem dostala zprávu.

·         Emoce nechej doma

·         Nechej své osobní problémy doma

·         Toto je místo byznysu, ne emocí

·         Potřebuješ zůstat ostrá, silná a zaměřená

·         Dokonči to, ukaž výsledky. Produkuj, produkuj, produkuj

Toto jsou všechno mužské pokyny, není zde prostor pro ženskost. Tak co jsme měly dělat? Ženy vynikají v přizpůsobování kvůli svému přežití. Staly jsme se skutečně dobré v nošení mužské masky a užívání mužských nástrojů k práci. Možná jako mnoho žen také často zažíváš zklamání, bolest v srdci, smutek, samotu nebo frustraci, a tak sáhneš po svojí mužské masce a mužských nástrojích, abys cítila méně bolesti. A tvoje mužská maska a nástroje, za které jsi odměňována při práci, začnou prosakovat do tvého osobního života.

 

To byla zkušenost, kterou jsem zažívala, když jsem byla známá jako ledová královna. Naštěstí pro mě, život měl pro mě plán. Zažila jsem zkušenost, která prolomila moji mužskou masku a na moment mi dovolila otevřít se ve své ženské záři, ale dost hluboce na to, abych ji začala toužit žít.

Trvalo to rok mého života najít moji ženskou energii a zjistit, jak ji kultivovat a najít v ní sílu. Když jsem to udělala, začala jsem vidět, že jsem nebyla jediná žena, která byla zaseknutá ve své mužskosti a odpojená od své ženskosti. Ve skutečnosti cítím, že je to epidemie dnešní společnosti. Najít model ženské role je velmi vzácné, a ani neučíme naše dívky být ženské.

Jako ženy jsme se rozvíjely, abychom zajistily samy sebe, posílily samy sebe, vedly samy sebe a byly, dělaly a měly cokoliv, co může být, dělat nebo mít muž. A to je všechno fantastické – dokud nás nechytne amok…

Rovnoprávnost je skvělá, svoboda je nutností, ale nezávislost navzdory mužům, kteří tě chtějí zajistit… odmítání dovolit někomu jinému, aby tě zajistil, ze strachu, že ti to bude sebráno… zajišťování sebe sama do bodu, kde není prostor, aby tě zajistil muž (když pro muže je to jako kyslík)… toto znamená, že naše mužské schopnosti chytl amok a ubližují nám více, než nám pomáhají.

Takže, co je ženskost a jak získat tu svoji? Roky jsem to studovala až doteď. Strávila jsem více než rok zkoušením najít svoji ženskou energii a věnovala jsem roky kultivování a učení tohoto ostatní ženy. Zde je to, co jsem našla jako pravdu.

Ženskost je otevřenost. To je všechno, co je. Tvoje ženskost je tvůj stupeň otevřenosti.  Není to o tvé sexualitě, tvé kráse, tvých vlasech nebo makeupu. Je to zcela o tvé energii.

Jestli chceš pochopit svůj stupeň ženskosti, jen si polož jednu otázku – Jak otevřená jsem? Kde je centrum tvojí vážnosti na denní bázi? Na škále od nuly do deseti, jak otevřená jsi? To je tvůj stupeň ženské energie. Ale není to vyryto do kamene, může se to natrvalo změnit.

Ženská energie je tvoje otevřenost. A tvoje příchuť ženskosti je, když tvoje otevřenost potká tvoji autenticitu. Tvoje autentická ženskost má unikátní příchuť tebe. Nemůžeš modelovat moji příchuť ženské energie nebo někoho jiného, nebo podle definice.

Abys otevřela svoji ženskou záři, musí to být autentické pro tebe. Musí to být tvoje. To je důvod, proč říkám, že to nemá nic společného s vašimi vlasy, oblečením nebo make-upem. Ženskost není těsné tričko nebo barva vaší rtěnky.

„Ženskost je otevřenost, vyjádřená skrze vaše autentické já.“

Být něčím jiným než otevřená ve své ženské záři není autentické. A to je to, co cítí muž z ženy – její otevřenost. Ženy nedávají mužům dost uznání. Muž, který je zakořeněn ve své dospělé mužské energii může cítit ženskou otevřenost na míle daleko.

Jak můj manžel Paul říká, že může vidět ženu přes celý park v kabátě a klobouku a ví přesně, jestli je ve své ženské nebo mužské energii. On to cítí. Muži mají radar na ženskou otevřenost. Nemusí mít slovník, aby to mohl pojmenovat, ale může cítit, jestli je otevřená nebo zavřená. Někteří muži tvrdí, že je to jako být schopný cítit, jestli je učiněným štěstím nebo ne. Pokud je k němu otevřená, on to může cítit. Pokud je vůči němu uzavřená stáhnutím se, trestáním nebo neschopností být šťastná, také to může cítit.

Když je muž v dospělé mužské energii v přítomnosti ženy v její ženské záři, nazývá to připraveným ji sloužit. Nemůže si pomoct. Je jako na jehlách. Pokud toto nebyla tvoje zkušenost s muži, potom se tě ptám, jak otevřená jsi v tomto momentě? (nula až deset). Když jsou ženy kompletně k mužům otevřené, schopné se učinit šťastné, a ochotné být zranitelné, s pozitivním záměrem ve svém srdci, muži jsou přivoláni sloužit ji. To je její největší síla. Její zranitelnost. Ale v začátcích to chce hodně odvahy být zranitelná a otevřít se, to je to, proč je to tak vzácné.

Ženy mají nezměrnou sílu, ale ta není v jejich mužské energii, je to v tom, když pravdivě přijmou svoji ženskou energii. Toto zažívám denně. Samozřejmě, od Paula, mého manžela, který mi vyjasňuje moji cestu a pomáhá mi splnit mé sny a touhy… ale jedná se i o jiné lidi. Od mého 10-ti letého syna, přes muže v metru, který mi pomáhá s kufrem, po muže, s kterým spolupracuji v podnikání. Jsem plně v mé ženské energii v jejich přítomnosti, dovoluji jim, aby mně pomáhali, a já je za to oceňuji, protože vím, že moje ocenění je pro ně jako kyslík, a vynáší na povrch to jejich nejlepší a nejautentičtější já.

Mám takové zkušenosti neustále s muži, když plně ocením, co pro mě udělali, ať už je to jakákoliv situace. Vidím to světlo v obličeji muže, když přijímá moje ocenění. V takový okamžik cítím, že hladoví po takovém ocenění od ženy za to, co dělá. Mnoho mužů je obklopeno ženami, které se drží zpět a uzavírají se před muži. Pro takové muže je ocenění od ženy a taková otevřenost, jako když najdou vodu po dlouhé cestě ve vyprahlé poušti. 

Nesměji se na muže a neoceňuje je, abych dostala „to, co já chci“. Dělám to proto, že to obrovsky zesílí jeho prožitek mužské energie. Směji se a oceňuji je z čistého potěšení. Pak se většinou stává, že takový muž nemá nikdy dost v tom, co může dalšího udělat, ať v životě, nebo v podnikání.

Muži mají nutkání pomáhat ženám, když jsou v ženské energii. A každý den si potvrzuji, že je to pravda od té doby, co jsem vstoupila do své ženskosti a otevřenosti. Ženskost je tvoje největší síla. Přijmi ji!

Zdroj:Napsala Stacey Martino, přeložila Lucy Majkus (NLP kouč a zakladatelka portálu www.HarmonickyVztah.cz a Probuď v Sobě Bohyni)

Článek je možné v nekomerční podobě šířit dál v nezměněné podobě včetně této poznámky a odkazem www.HarmonickyVztah.cz  a www.ProbudVSoběBohyni.cz