10 ZPŮSOBŮ, JAK PARTNEROVI UKÁZAT, ŽE VÁM NA NĚM ZÁLEŽÍ

Když jsme zamilovaní, toužíme milované osobě splnit každé přání. Jsme doslova zaplaveni radostí a máme chuť ji vykřičet do světa. Věnujeme partnerovi (slovo partner užívám pro ženu i muže) s chutí a bez přemýšlení svou plnou pozornost, baví nás každá chvilka s ním. Když jsme vedle něj, nemyslíme na nic jiného.

Bohužel jsem byl už mnohokrát svědkem, co se se vztahem stane, když toto nadšení mizí a je vystřídáno všedností a šedí běžných dnů. Pocit lásky i blízkosti může trvat nadále, jen se pomalu vytrácí to nejdůležitější – skutky, které vaše city ukazují a dokazují. A pokud se ze vztahu vytratí činy, můžete se rychle octnout jen krok od rozchodu. Proto jsem pro vás dal dohromady 10 jednoduchých způsobů, které když budete dělat, váš vztah bude veselejší, pevnější i hlubší.

1.     Polibte partnera každé ráno po probuzení a večer před spaním. Obejměte ho kdykoli se po určité odluce znovu vidíte.


2.     Čím více se budete partnera dotýkat bez sexuálního kontextu, tím krásnější vztah budete mít. Dotýkejte se partnera způsobem jaký má on rád. Není to o vás, ale o něm. Čím více do vztahu a fyzického kontaktu dáte, tím více dostanete.


3.     Chvalte partnera, i když se mu zrovna nedaří nebo nemá nejlepší den. Dbejte na to, aby se vedle vás partner cítil dobře, jen tak může váš vztah vzkvétat.


4.     Pokud uděláte ve vztahu přešlap, omluvte se co nejdříve. Čím více budete otálet, tím to bude bolestivější po oba. Na nic nečekejte a omluvte se ihned, omluva musí jít ze srdce, být jednoduchá a jasná.


5.     Ukažte partnerovi, že mu bezmezně věříte. Pokud to nedokážete, je nejvyšší čas na této oblasti ve vašem vztahu zapracovat. Láska jednoduše nemůže vzkvétat ve světě nedůvěry.


6.     Dávejte partnerovi malé dárečky jen tak bez určitého důvodu. Dávání je proces a ne událost, je to něco, co by mělo probíhat na “denní bázi”. Dávání, které vychází ze srdce, by měl váš partner od vás dostávat pravidelně.


7.     Pokud ve vaší domácnosti pravidelně nevaříte, uvařte svojí polovičce něco výjimečného. Dejte si záležet a možná si pomyslí, že jste to objednal v restauraci. 


8.     Když máte společný volný čas, pokuste se ho co nejvíce strávit komunikací a interakcí. Odložte tablety a telefony. Zapomeňte na práci a starosti. Buďte mu na blízku, i pokud se díváte s partnerem na TV, jste v kině nebo divadle, chyťte ho za ruce, nebo se k němu jen tak přitiskněte. Právě komunikace a blízkost udržují vztah v dobré kondici.


9.     Všímejte si, co váš partner dělá automaticky a udělejte to občas za něj. Myje pravidelně vaše žena nádobí, chodí nakupovat nebo zalévá kytky? Překvapte jí a udělejte to za ní. Bude nadšená a je snad něco hezčího než udělat milovaného člověka šťastným?


10.                       Věnujte partnerovi při rozhovoru svou plnou pozornost. Především když se vám svěřuje s něčím důležitým. Neskákejte mu do řeči a nechte si svá moudra a rady na později. Svým nepřerušovaným zájmem mu vyjádříte respekt a úctu, kterou váš partner v daný okamžik potřebuje.

 

Péče, pozornost a blízkost jsou hodnoty, které dávají vztahu i životu hodnotu a smysl, nebojte se je otevřeně projevit. Neschovávejte se jen za  slova, projevte svou lásku naplno. I vy můžete způsob, jakým komunikuje s milovaným člověkem zlepšit. Pamatujte, že činy mají mnohem větší sílu než pouhá slova.

Až uvidíte znovu svého partnera, polibte ho, pohlaďte a poděkujte mu, že s vámi je.

Zdroj:Aleš Ismail Vavřinec