10 malých věcí, které dělají vztah šťastným...

10 malých věcí, které šťastné páry dělají každý den

Zajímalo vás někdy, co se děje po skončení všech těch pohádkových svateb? Co všechny ty princezny a krásky dělají, aby se opravdu splnilo “a žili spolu šťastně až do smrti”?

Teď jste na řadě vy. Teď je na řadě vaše pohádka, kterou píšete jen vy dva a váš život. 

Co to tedy je, co nás dělá šťastnými páry? Nepotřebujeme drahokamy, bohatství a ostatní cenné věci, abychom byli spolu šťastní. Jsou to malé věci, které děláme každý den, které jsou schopny nám přinést radost. Naše manželství bych popsala jako šťastné a to, co děláme každý den nestojí spoustu peněz.

1. Komunikují

Komunikace je způsob, jak se sblížit. Reálná a hluboká komunikace alespoň jednou denně odstraní všechny možné formy nedorozumění. Pokud jste něčím znepokojeni, nebo vám něco, co váš partner dělá vadí, je potřeba o tom mluvit.

Řekněte to svému partnerovi a domluvte si, kdy si o tom promluvíte. Akorát si jen nestěžujte a nesnažte se vidět jen chyby na partnerovi. Oceňte pozitiva více než negativa. Ale zároveň vyjádřete vše, co máte na srdci, vaše pocity a obavy. Nepotlačujte je v sobě, nedělá to dobrotu.

2. Sdílí společné zájmy

Sdílení společných zájmů, nebo aktivit (ne všech) s partnerem je znak zdravého vztahu.Šťastné páry si užívají svoji společnost, ať už dělají cokoliv.

Možná nejste fanda jeho posedlosti fotbalem a on si s vámi neužívá koukání na zoufalé manželky, ale určitě najdete zájmy, které můžete dělat společně.

Například třeba vaření. Muži třeba můžou uvařit jídlo, které jim přišlo vždycky náročně (aby to byla výzva). Nebo začněte zahradničit. Dělejte malé krůčky a společně můžete vypěstovat nádhernou zahradu.

3. Tráví společný čas

V dnešní době plné práce je těžké si najít nějaký čas na osobní život. Tak proč třeba nespojit povinnosti a nedělat je společně. Jako třeba nakupování potravin, nebo můžete společně zajít na oběd uprostřed dne a udělat si z toho rande. Zdá se vám to jako maličkost? Je… ale funguje.

O víkendech dělejte něco jiného. Zajděte si třeba do kina, do divadla. I když zjistíte, že vás to tak moc nebaví, tak můžete stejně tak sedět spolu a užívat si navzájem své společnosti.

 

4. Mazlí se 

To, že jdete společně do postele ve stejný čas neznamená pokaždé, že se budete milovat.Můžete si jednoduše lehnout pod deku a mazlit se. Víte, že existuje studie, která dokazuje, že společné mazlení uvolňuje hormony štěstí a má velice pozitivní efekt na váš vztah?

Dokonce vůně partnera má v sobě určité chemické složení, které vám navozuje pocit komfortu a bezpečí. Proto mazlení je nezbytná součást, aby jste měli zdravý a šťastný vztah.

5. Objímají se a líbají

Pro některé to může znít, jako směšná věc, co dělat každý den. (Znám pár párů, které se prostě už neobjímají a nepusinkují. Jen Bůh asi ví proč.), ale tato maličkost je ve skutečnosti silná medicína, jak vás oba udržet šťastné.

Než půjdete do práce, a když se vrátíte, dejte si závazek, že si dáte pár silných objetí a budete se spolu líbat. Udělejte si z toho rituál. Nakonec s tím nebudete chtít přestat, věřte mi! Štastné páry sdílí polibky a objímají se, kdykoliv to tak cítí a mají k tomu příležitost. Asi proto jsou šťastné, co myslíte? Zapomeňte na to, že si myslíte, že to nepotřebujete. Potřebujete.

 

6. Dávají si najevo svoji lásku každý den

Vyjadřování “Miluji tě” neustále dokola vám může připadat monotónní, ale není to pravda. Říkám těmto dvou slovům “magická slova”Vyslovení těchto slov dvakrát denně je dostatečné. Hlavně když jdete do práce a než jdete spát. Díky tomu vy a váš partner víte, jak vám na sobě záleží a jak moc se milujete. I když to víte, tak to stejně dejte do slov, má to pak větší sílu.
 

7. Mají smysl pro humor

Jeden z důvodů, proč jsem se zamilovala do svého muže, je jeho smysl pro humor. Říká ty nejlepší vtipy v nečekaných okamžicích. A má schopnost mě přinutit se smát po několik hodin! Když se společně smějete, tak to má pozitivní dopad na váš vztah.

Nedokážu se představit svůj život, kdybych byla obklopená jen vážnými lidmi. Potřebuji se smát, potřebuji humor. A vy také! Štastné páry vědí, kdy je čas na blbosti a zábavu. A i když se smějete těm laciným vtipům, ale je to pravdivý smích, tak to může zvýšit náklonnost a lásku mezi vámi.

8. Vypínají si telefony

Většinu času trávíte v práci. Další čas trávíte tím, že děláte nezbytné činnosti zahrnující jedení a spaní. Ať už máte jakýkoliv volný čas, tak tam zahrňte společně trávené chvíle. Přestaňte surfovat na internetu, na facebooku a jednoduše zmáčkněte vypínač. Vypněte telefony a buďte spolu tváří v tvář. Zamilujete se do toho!

 

9. Věří ve veřejné ukazování náklonnosti

Štastné páry si dopřávají sdílet společnou náklonnost nejen doma v soukromí, ale také na veřejnosti. Nebojí se a nestydí se za to. Při chůzi se spolu drží za ruce, nebo se jednoduše na zastávce objímají, líbají. Nebo, tohle je moje oblíbené, jednají, jakoby se neznali.

Někdy, když čekáme na zastávce, se začnu bavit s mým manželem, jako bych ho potkala poprvé a pokračujeme tak dlouho, jak se nám to líbí. Někdy to přinese spousty zábavy a pobavení na celý den.

10. Plánují společnou budoucnost

Plánování budoucnosti může mít dvě podoby. Jedna je, že si sednete společně s kalendářem a poznámkovým blokem. Druhá je, že máte hlubokou konverzaci o společných plánech vaší budoucnosti. Šťastné páry mají ve zvyku plánovat společně a je jedno jak moc je to důležité. Zabývají se i malými věcmi společně. 

Jste tým, tak pracujte jako tým. Dělejte to společně, ať už se to týká dětí, vašeho milostného života, kariéry, nebo plánů koupit nový dům. Společné plánování vás stmeluje a obohatí to vaši společnou cestu.

Víte, jaká je definice šťastného páru? On dělá, co ona chce a ona dělá, co on chce. 

Ne, sranda. Šťastné páry nemají nikdy stejný charakter, ale mají vysoké pochopení jejich vzájemné odlišnosti. A není potřeba tolik úsilí. Malá gesta udělají dost práce, abyste i vy měli slogan: “A žili spolu šťastně až do smrti.”

 Zdroj:Napsala: Sumaiya Kabir / Přeložil: Jiří Majkus (spoluzakladatel portáluwww.HarmonickyVztah.cz)